Aslan’ın Yeni Dinamosu Raphael Onyedika! Bonservis Bedeli Dudak Uçuklattı
Galatasaray, Teknik Direktör Okan Buruk’un raporu doğrultusunda listenin en başında yer alan Raphael Onyedika transferini bitirdi. Belçika temsilcisi Club Brugge ile yürütülen sıkı pazarlıklar sonucunda, taraflar 23 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında el sıkıştı. İlk etapta kapıyı 25 milyon Euro’dan açan Belçika kulübü, sarı-kırmızılı yöneticilerin kararlı tutumu sonrası rakamı aşağı çekmeyi kabul etti.
Onyedika, bu transferle birlikte Galatasaray tarihinin en maliyetli yatırımlarından biri olurken, Avrupa basınında da kış döneminin en çok ses getiren hamlelerinden biri olarak nitelendirildi.
Maaşı ve Sözleşme Süresi Belli Oldu
Transferin mali boyutları sadece bonservisle sınırlı kalmadı. 24 yaşındaki başarılı ön libero ile yapılan görüşmelerde de tüm pürüzler giderildi. Galatasaray, Onyedika ile 4 yıllık (3+1 yıl opsiyonlu) bir sözleşme imzalayacak. Genç yıldızın sarı-kırmızılı ekipten yıllık 1 milyon Euro garanti ücret alacağı öğrenildi. Nijeryalı futbolcunun, önümüzdeki günlerde İstanbul’a gelerek sağlık kontrollerinden geçmesi ve resmi imzayı atması bekleniyor.
Sahadaki Katkısı: Neden Onyedika?
Piyasa değeri 20 milyon Euro olan Raphael Onyedika, bu sezon Club Brugge formasıyla çıktığı 24 resmi maçta 2 gol ve 1 asistlik performans sergiledi. Ancak onu asıl vazgeçilmez kılan istatistiği, orta sahadaki top kapma başarısı, fizik gücü ve geçiş oyunundaki hızı oldu. Lucas Torreira ile müthiş bir ikili oluşturması beklenen Onyedika’nın, Galatasaray'ın hem Süper Lig hem de Avrupa kulvarındaki savunma direncini ciddi oranda artırması öngörülüyor.
Galatasaray Transferde Durmuyor
Onyedika transferiyle orta sahayı sağlama alan yönetim, rotayı diğer eksik bölgelere çevirdi. Özellikle Teun Koopmeiners gibi isimlerin de anıldığı bu dönemde, Onyedika hamlesi şampiyonluk yolundaki iddianın en büyük kanıtı oldu. Taraftarlar sosyal medyada bu transferi "Aslan'ın yeni duvarı" başlıklarıyla kutlamaya başladı.